Sladká vôňa čokoládových rezov s malinami prevonia celú domácnosť a ozdobí každý stôl..
1. Príprava piškótovej hmoty: 40 g práškového cukru a 3 bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka z 3 vajec a 20 g práškového cukru vymiešame a pridáme 10 g vanilínového cukru a 20 ml vody. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme 60 g preosiatej múky a 20 g Palmarinu. Cesto rozotrieme na plech pokrytý papierom a tenký plát pečieme pri teplote 220 °C približne 5 - 7 minút.
2. Príprava kakaovej hmoty: 40 g práškového cukru a 3 bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka z 3 vajec a 20 g práškového cukru vymiešame a pridáme 10 g vanilínového cukru a 20 ml vody. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme 50 g preosiatej múky, 10 g kakaového prášku a 20 g Palmarínu. Cesto rozotrieme na plech pokrytý papierom a tenký plát pečieme pri teplote 220 °C približne 5 - 7 minút.
3. Príprava krému: Z mlieka, 60 g kryštálového cukru, 8 g vanilínového cukru, 1 žĺtka a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme a pridáme rum a zašľaháme zmúknutú Heliu. Do vyšľahaného krému pridáme 50 g preosiateho kakaa.
4. Po vychladnutí oba pláty rozkrojíme na polovicu a naplníme striedavo = kakaový plát, kakaový krém, biely plát, malinový (jahodový) džem, biely plát, kakaový krém, kakaový plát. Rezy necháme stuhnúť.
5. Po stuhnutí potiahneme vrch rozpustenou čokoládou pripravenou zo 120 g tmavej čokolády a 40 g Cery. Pokrájame a vhodne dozdobíme malinami.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Sladká vôňa čokoládových rezov s malinami prevonia celú domácnosť a ozdobí každý stôl..
vfdv | |
---|---|
200 g | Helia |
40 g | Palmarín |
40 g | Cera |
110 g | múka polohrubá |
120 g | cukor práškový |
60 g | cukor kryštálový |
28 g | vanilínový cukor |
30 g | krémový prášok Zlatý klas |
120 g | čokoláda horká |
10 g | kakaový prášok |
100 g | maliny |
250 ml | mlieko |
50 g | kakao |
7 ks | vajcia |
malinový džem | |
20 ml | rum |
40 ml | voda |