rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Čokoládové rezy s malinami

Sladká vôňa čokoládových rezov s malinami prevonia celú domácnosť a ozdobí každý stôl..

postup:

  • 1. Príprava piškótovej hmoty: 40 g práškového cukru a 3 bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka z 3 vajec a 20 g práškového cukru vymiešame a pridáme 10 g vanilínového cukru a 20 ml vody. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme 60 g preosiatej múky a 20 g Palmarinu. Cesto rozotrieme na plech pokrytý papierom a tenký plát pečieme pri teplote 220 °C približne 5 - 7 minút.

  • 2. Príprava kakaovej hmoty: 40 g práškového cukru a 3 bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka z 3 vajec a 20 g práškového cukru vymiešame a pridáme 10 g vanilínového cukru a 20 ml vody. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme 50 g preosiatej múky, 10 g kakaového prášku a 20 g Palmarínu. Cesto rozotrieme na plech pokrytý papierom a tenký plát pečieme pri teplote 220 °C približne 5 - 7 minút.

  • 3. Príprava krému: Z mlieka, 60 g kryštálového cukru, 8 g vanilínového cukru, 1 žĺtka a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme a pridáme rum a zašľaháme zmúknutú Heliu. Do vyšľahaného krému pridáme 50 g preosiateho kakaa.

  • 4. Po vychladnutí oba pláty rozkrojíme na polovicu a naplníme striedavo = kakaový plát, kakaový krém, biely plát, malinový (jahodový) džem, biely plát, kakaový krém, kakaový plát. Rezy necháme stuhnúť. 

  • 5. Po stuhnutí potiahneme vrch rozpustenou čokoládou pripravenou zo 120 g tmavej čokolády a 40 g Cery. Pokrájame a vhodne dozdobíme malinami.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Čokoládové rezy s malinami

Sladká vôňa čokoládových rezov s malinami prevonia celú domácnosť a ozdobí každý stôl..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    5 - 7 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
vfdv
200 g Helia
40 g Palmarín
40 g Cera
110 g múka polohrubá
120 g cukor práškový
60 g cukor kryštálový
28 g vanilínový cukor
30 g krémový prášok Zlatý klas
120 g čokoláda horká
10 g kakaový prášok
100 g maliny
250 ml mlieko
50 g kakao
7 ks vajcia
malinový džem
20 ml rum
40 ml voda

Produkt v recepte:
Cera

perníčky radia