Dobre známe medové rezy, ktoré vás nikdy nesklamú.
1. Na cesto si prichystáme: 500 dkg hladkej múky, 28 dkg práš. cukru 14 dkg masla, 4 lyžice medu, 2 vajíčka, 1 káv. lyžička sódy, 1 káv. lyžička škorice, 20 ks pomletých klinčekov. Postup: všetky suroviny spojíme a vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke odstáť. Najlepšie do druhého dňa. Potom cesto rozdelíme na 3 časti, ktoré postupne vyváľame a pečieme na opačnej strane plechu.
2. Plnku urobíme nasledovne: 1 l mlieka, 2 Zlaté klasy a 3 celé vajcia, 250g Helie, 20 dkg práš. cukru. Postup: z mlieka a Zlatých klasov uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom si vymiešame Heliu s cukrom. Postupne pridávame vychladený puding. Plnku si rozdelíme na 2 časti a naplníme upečené pláty. Vrch posypeme práškovým cukrom. Môžeme poliať aj čokoládovou polevou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Dobre známe medové rezy, ktoré vás nikdy nesklamú.
500 g | múka hladká |
---|---|
280 g | cukor práškový |
140 g | Palmarín |
4 lyžica | med |
5 ks | vajcia |
1 lyžička | sóda bikarbóna |
1 lyžička | škorica mletá |
20 ks | klinčeky drvené |
1 liter | mlieko |
2 bal. | krémový prášok Zlatý klas |
250 g | Helia |
200 g | cukor práškový |