Torta vhodná na horúce letné dni.
1. Postup na prípravu cesta - bielka, 2/3 práškového cukru a jeden vanilínový cukor vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame so zvyšným cukrom, pridáme rozpustený Palmarin. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme hladkú múku s kypriacim práškom. Rozotrieme do pripravenej formy. Pri teplote 180°C, pečieme približne 30 min. Po upečení a vychladnutí rozkrojíme na tri časti. Naplníme ľahkou smotanovou náplňou. Necháme stuhnúť, po stuhnutí bohato dozdobíme čerstvým ovocím, šľahačkou a čokoládou, prípadne mandľovými makronkami.
2. Smotanová náplň – smotanu, kryštálový cukor s vanilínovým, vyšľaháme, pridáme pochúťkovú smotanu. Zľahka zamiešame, aby nám náplň nezredla.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Torta vhodná na horúce letné dni.
smotana | |
---|---|
100 g | cukor práškový |
5 ks | vajcia |
100 g | hladkej múky |
20 g | cukor vanilkový |
30 g | Palmarín |
štipka | kypriaci prášok do pečiva |
200 g | Smotana pochúťková |
30 g | cukor kryštálový |
20 g | cukor vanilkový |
150 g | čerstvé ovocie |
50 g | čokoláda |
100 ml | smotana na šľahanie 33% |
250 ml | smotana na šľahanie 33% |
200 ml | smotana kyslá |