Máte chuť na ovocie? V kombinácii s tvarohom a jemným lístkovým cestom mu neodoláte.
1. Príprava cesta: Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na suchý alebo papierom pokrytý plech. Pri teplote 200 °C upečieme do svetlohnedej farby.
2. Príprava tvarohovej náplne: Vyšľaháme smotanu, vanilínový cukor, 50 g krupicového cukru a pridáme pasírovaný tvaroh a mäkkú Heliu.
3. Príprava bielkového snehu: V pare šľaháme 1 bielok a 70 g krupicového cukru tak dlho, kým zmes nezhustne.
4. Medzi dve a dve vychladnuté kolieska nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka tvarohovú náplň. Vrch vhodne dozdobíme bielkovým snehom a čerstvým ovocím.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Máte chuť na ovocie? V kombinácii s tvarohom a jemným lístkovým cestom mu neodoláte.
smotana | |
---|---|
100 g | Helia |
500 g | lístkové cesto |
250 g | tvaroh - pasírovaný |
25 g | vanilínový cukor |
120 g | cukor krupicový |
1 ks | vajcia |
iná | ovocie rôzneho druhu |
250 ml | smotana na šľahanie 33% |