Skvelá torta, ktorá sa hodí pre romatikov ale aj maškrtníkov.
1. Múku s práškom do pečiva zmiešame a preosejeme do misky. Ostatné suroviny pridáme a šľaháme el. šľahačom 2 minúty (na najvyššej rýchlosti). Formu v tvare srdca, alebo formu s priemerom 26cm vymastíme a vysypeme múkou. Vylejeme cesto do formy a pečieme pri 160 stupňoch 25 minút. Upečený korpus vyberieme z formy necháme vychladnúť.
2. Krém: Podľa návodu dáme želatínu nabobtnať. Jogurt s kyslou smotanou, cukrom a vanilkovým cukrom spolu zmiešame. Nabobtnanú želatinu vyberieme z vody a spolu s 1 lyžicou plnky zmiešame v hrnci a na miernom ohni necháme roztopiť. Masu primiešame k plnke. Na koniec pridáme k plnke vyšľahanú smotanu.
3. Vychladnutý korpus prerežeme na 2 časti, spodnú časť natrieme krémom. Polovicu z ovocia necháme na ozdobu, ostane ovocie rozložíme na krém. 1/3 krému odložíme a ostatný krém natrieme na ovocie a prikryjeme 2. časťou korpusu. Boky a vrch torty natrieme zvyšným krémom. Celú tortu posypeme kokosom. Zvyšným ovocím a krémom tortu ozdobíme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Skvelá torta, ktorá sa hodí pre romatikov ale aj maškrtníkov.
150 g | múka hladká |
---|---|
3 lyžička | kypriaci prášok do pečiva |
250 g | cukor krupicový |
3 ks | vajcia |
250 ml | smotana kyslá |
400 ml | smotana na šľahanie 33% |
1 bal. | vanilínový cukor |
6 ks | želatina plátková |
250 g | jogurt kokosový |
400 g | ovocie rôzneho druhu |
100 g | kokosová múčka |