Najkrajší je pocit, keď chutia priateľom a známym. Skúste ich podľa fotoreceptu a prekvapte svoju rodinu a kamarátov.
1. Na výrobu trubičiek potrebujeme tieto suroviny:
2. Do hrnca si dáme mlieko, vanilkový cukor a Palmarin. Zohrejeme, aby sa Palmarin rozpustil.
3. Pridáme hladkú múku, práškový cukor, škoricu a 2 vajcia.
4. Zamiešame a necháme postáť asi 2 hodiny.
5. Obe platničky stroja na výrobu oblátok zľahka natrieme olejom (roztopenou Cerou). Rozohrejeme platničky a do stredu spodnej nalejeme 1 lyžicu cestíčka.
6. Obe platničky silno pritlačíme na seba. Ak trochu cestíčka vytečie von, odstránime ho nožom ešte kým je cesto zatvorené medzi platničkami.
7. Po chvíľke stroj otvoríme a zachytíme okraj hotovej oblátky.
8. Oblátku zavinieme (nie príliš natesno) okolo rúčky drevenej varešky.
9. Okraj pritlačíme a trubičku opatrne vyvlečieme z rúčky. Postup opakujeme. Z uvedeného cesta pripravíme asi 120 trubičiek.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Najkrajší je pocit, keď chutia priateľom a známym. Skúste ich podľa fotoreceptu a prekvapte svoju rodinu a kamarátov.
1 liter | mlieko |
---|---|
450 ml | múka hladká |
180 g | cukor práškový |
50 g | Palmarín |
2 ks | žĺtok |
1 bal. | vanilínový cukor |
1 lyžička | škorica mletá |