Osviežujúci jablkový koláč od našej šikovnej prispievateľky Maťky.
1. Z múky, Palmarinu, jedného žĺtka, práškového cukru, soli a vody vypracujeme cesto, ktoré necháme vo fólii a v chlade odpočívať 2 hodiny.
2. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Koláčovú formu vymastíme tukom. Jablká umyjeme, rozštvrtíme, vykrojíme jadrovníky a ošúpeme. Každú štvrtinku pozdĺžne narežeme do hĺbky tak, aby sa nerozpadla. Narezané jablká pokvapkáme citrónovou šťavou. TIP:Ak nemáte veľmi kyslé jablká stačí dať menšie množstvo kryštálového cukru, inak je koláč dosť sladký.
3. Cesto rozvaľkáme na placku, vyložíme ním formu, na niekoľkých miestach popicháme vidličkou, poukladáme naň jablká a pečieme asi 20 minút.
4. Kryštálový a vanilkový cukor vyšľaháme s 3 žĺtkami dopenista, primiešame smotanu a zmesou prelejeme predpečený koláč. Potom ho pečieme ešte 30 minút.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Osviežujúci jablkový koláč od našej šikovnej prispievateľky Maťky.
200 g | múka polohrubá |
---|---|
100 g | Palmarín |
4 ks | vajcia |
30 g | cukor práškový |
soľ | |
650 g | jablká |
2 lyžica | citrónová šťava |
100 g | cukor kryštálový |
1 balíček | vanilínový cukor |
2 lyžica | voda |
200 ml | smotana na šľahanie 33% |