Výborný, šťavnatý ananásový koláčik. Kto raz ochutná, viac neodolá..
1. Príprava cesta: 1 a pol šálky polohrubej múky, 1 a pol šálky kryštálového cukru, 2 moka lyžičky sódy bikarbóny, 1 prášok do pečiva zmiešame dohromady. Zvlášť si v kuchynskom robote rozmixujeme 1 ananásový kompót aj so šťavou, pridáme 2 vajcia a tekutú hmotu zmiešame s práškovou. Vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 25-30 min.
2. Príprava krému: Uvaríme si vanilkový puding so štyrmi polievkovými lyžicami kryštálového cukru v 200 ml mlieka, na hustú kašu a dáme vychladiť.
3. Medzitým si vymiešame 2 ks pomazánkového masla (napr. Monika, alebo Bánovecká nátierka) s 1 veľkým vanilkovým Pribináčikom. Postupne vmiešame vychladnutý puding. Tento ananásový koláč je veľmi osviežujúci a šťavnatý. Vyskúšajte!
4. Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutú piškótu. Vrch hustejšie posypeme mletými orechmi a strúhanou čokoládou. Dáme na pár hodín vychladiť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Výborný, šťavnatý ananásový koláčik. Kto raz ochutná, viac neodolá..
1 a 1/2 pohár 250 ml | múka polohrubá |
---|---|
2 pohár 250 ml | cukor kryštálový |
1 ks | ananásový kompót |
200 g | orechy mleté |
2 ks | maslo nátierkové bez príchute |
1 ks | pribináčik vanilkový veľký |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
1 ks | puding vanilkový |
2 lyžička | sóda bikarbóna |
2 ks | vajcia |
200 ml | mlieko |