rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Arašidové koláčiky s čokoládovým krémom (podkovy, srdiečka)

Arašídové koláčiky osviežené pomarančovou príchuťou.

postup:

  • 1. Príprava cesta: Múku a práškový cukor preosejeme, pridáme Palmarin, pomleté arašidy, žĺtok, postrúhanú pomarančovú kôru, škoricu a vanilkový cukor. Vypracujeme cesto, necháme ho odležať 24 hodín.

  • 2. Odležané cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, vykrajujeme rôzne tvary a ukladáme na plech. Pred pečením potrieme bielkom, posypeme nasekanými arašidmi a pri teplote 180 °C upečieme. 

  • 3. Príprava krému: Smotanu, Heliu a med prevaríme, pridáme čokoládu a necháme vychladnúť. Dochutíme pomarančovým likérom. 

  • 4. Upečené a vychladnuté koláčiky vždy dva a dva spájame čokoládovo pomarančovým krémom pomocou cukrárskeho vrecka.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Arašidové koláčiky s čokoládovým krémom (podkovy, srdiečka)

Arašídové koláčiky osviežené pomarančovou príchuťou.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    7 - 10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
120 g Palmarín
35 g Helia
120 g múka polohrubá
60 g cukor práškový
70 g smotana na šľahanie 33%
170 g čokoláda horká
60 g arašidy nesolené mleté (vlašské orechy, lieskové orechy)
10 g med
1 ks pomaranč
20 g likér pomarančový
1 ks vajcia
5 g vanilínový cukor
škorica mletá

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia