Arašídové koláčiky osviežené pomarančovou príchuťou.
1. Príprava cesta: Múku a práškový cukor preosejeme, pridáme Palmarin, pomleté arašidy, žĺtok, postrúhanú pomarančovú kôru, škoricu a vanilkový cukor. Vypracujeme cesto, necháme ho odležať 24 hodín.
2. Odležané cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, vykrajujeme rôzne tvary a ukladáme na plech. Pred pečením potrieme bielkom, posypeme nasekanými arašidmi a pri teplote 180 °C upečieme.
3. Príprava krému: Smotanu, Heliu a med prevaríme, pridáme čokoládu a necháme vychladnúť. Dochutíme pomarančovým likérom.
4. Upečené a vychladnuté koláčiky vždy dva a dva spájame čokoládovo pomarančovým krémom pomocou cukrárskeho vrecka.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Arašídové koláčiky osviežené pomarančovou príchuťou.
120 g | Palmarín |
---|---|
35 g | Helia |
120 g | múka polohrubá |
60 g | cukor práškový |
70 g | smotana na šľahanie 33% |
170 g | čokoláda horká |
60 g | arašidy nesolené mleté (vlašské orechy, lieskové orechy) |
10 g | med |
1 ks | pomaranč |
20 g | likér pomarančový |
1 ks | vajcia |
5 g | vanilínový cukor |
škorica mletá |