rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Bezlepková orechová torta

Táto torta je veľmi dobrá, nie je príliš sladká, ale zato sýta.

postup:

  • 1. Zmiešame spolu žĺtka, práškový cukor, orechy, kôru z citróna, kakao a vanilínový cukor. Vznikne tuhá hmota, do ktorej vmiešame vyšľahané bielka. Potom cesto vlejeme do formy /tortovej  - guľatej/ a pečieme cca. 30 minút pri teplote 180 °C.

  • 2. Na plnku si vyšľaháme šľahačku s 2 vanilkovými cukrami a mascarpone. Studený korpus prekrojíme, natrieme 1/2 plnky, prikryjeme druhým plátom a celú tortu potrieme zvyškom plnky.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Bezlepková orechová torta

Táto torta je veľmi dobrá, nie je príliš sladká, ale zato sýta.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
150 g orechy mleté
150 g cukor kryštálový
5 ks vajce
2 1/2 bal. vanilínový cukor
1 bal. mascarpone
400 ml šlahačka
perníčky radia