Táto torta je veľmi dobrá, nie je príliš sladká, ale zato sýta.
1. Zmiešame spolu žĺtka, práškový cukor, orechy, kôru z citróna, kakao a vanilínový cukor. Vznikne tuhá hmota, do ktorej vmiešame vyšľahané bielka. Potom cesto vlejeme do formy /tortovej - guľatej/ a pečieme cca. 30 minút pri teplote 180 °C.
2. Na plnku si vyšľaháme šľahačku s 2 vanilkovými cukrami a mascarpone. Studený korpus prekrojíme, natrieme 1/2 plnky, prikryjeme druhým plátom a celú tortu potrieme zvyškom plnky.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Táto torta je veľmi dobrá, nie je príliš sladká, ale zato sýta.
150 g | orechy mleté |
---|---|
150 g | cukor kryštálový |
5 ks | vajce |
2 1/2 bal. | vanilínový cukor |
1 bal. | mascarpone |
400 ml | šlahačka |