Osviežujúca torta s chuťou broskýň...
1. Príprava cesta: Žĺtky vymiešame so zmäknutým Palmarinom a práškovým cukrom do peny. Pridáme po lyžiciach preosiatu múku, kakao a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto zmiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Upečieme pri 180°C asi 20 minút.
2. Upečený korpus necháme vychladnúť a pokvapkáme šťavou z broskyňového kompótu.
3. Príprava krému: Vyšľaháme si šľahačku podľa návodu na obale. Opatrne do nej zamiešame pokrájané broskyne (z kompótu) a potrieme ňou korpus.
4. Čerstvé broskyne nakrájame na tenké pláty a rozložíme na vrch torty.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Osviežujúca torta s chuťou broskýň...
80 g | Palmarín |
---|---|
120 g | múka polohrubá |
150 g | cukor práškový |
2 ks | šľahačka prášková |
1 lyžica | kakao |
700 ml | broskyňový kompót |
3 ks | broskyňa - čerstvá |
6 ks | vajcia |
300 ml | mlieko |