rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Broskyňové lahodné rezy

Sladká dobrota, ktorá nielen dobre vyzerá ale aj výborne chutí..

postup:

  • 1. Príprava piškótovej hmoty: Bielka z 3 vajec a 40 g práškového cukru vyšľaháme na tuhý sneh. V inej miske vymiešyme žĺtka z 3 vajec a 20 g práškového cukru, pridáme 10 g vanilínového cukru a 20 g vody. Obidve peny spolu zľahka spojíme a pridáme 60 g preosiatej múky. Cesto rozotrieme na plech pokrytý papierom a tenký plát pečieme pri teplote 220 °C približne 5 - 7 minút. 

  • 2. Príprava kakaovej piškótovej hmoty: Bielka z 3 vajec a 40 g práškového cukru vyšľaháme na tuhý sneh. V inej miske vymiešyme žĺtka z 3 vajec a 20 g práškového cukru, pridáme 10 g vanilínového cukru a 20 g vody. Obidve peny spolu zľahka spojíme a pridáme 60 g preosiatej múky a kakaový prášok. Cesto rozotrieme na plech pokrytý papierom a tenký plát pečieme pri teplote 220 °C približne 5 - 7 minút.

  • 3. Príprava krému: Z mlieka, 60 g kryštálového cukru, 10 g vanilínového cukru a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme, pridáme rum a zašľaháme zmäknutú Heliu. Hladký krém dochutíme pokrájanými broskyňami a šťavou z 1/2 citróna. 

  • 4. Po vychladnutí oba upečené pláty rozkrojíme na polovicu a striedavo plníme krémom dochuteným broskyňami. Necháme stuhnúť. 

  • 5. Po stuhnutí polejeme koláč bielou čokoládou pripravenou zo 150 g bielej čokolády a 50 g Cery a vhodne dozdobíme. 

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Broskyňové lahodné rezy

Sladká dobrota, ktorá nielen dobre vyzerá ale aj výborne chutí..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
250 g Helia
50 g Cera
120 g múka hladká špeciál
60 g cukor kryštálový
120 g cukor práškový
40 g krémový prášok Zlatý klas
30 g vanilínový cukor
10 g kakaový prášok
150 g čokoláda biela
300 ml mlieko
20 g rum
150 g broskyňový kompót
6 ks vajcia
1/2 ks citrón
40 g voda

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia