Sladká dobrota, ktorá nielen dobre vyzerá ale aj výborne chutí..
1. Príprava piškótovej hmoty: Bielka z 3 vajec a 40 g práškového cukru vyšľaháme na tuhý sneh. V inej miske vymiešyme žĺtka z 3 vajec a 20 g práškového cukru, pridáme 10 g vanilínového cukru a 20 g vody. Obidve peny spolu zľahka spojíme a pridáme 60 g preosiatej múky. Cesto rozotrieme na plech pokrytý papierom a tenký plát pečieme pri teplote 220 °C približne 5 - 7 minút.
2. Príprava kakaovej piškótovej hmoty: Bielka z 3 vajec a 40 g práškového cukru vyšľaháme na tuhý sneh. V inej miske vymiešyme žĺtka z 3 vajec a 20 g práškového cukru, pridáme 10 g vanilínového cukru a 20 g vody. Obidve peny spolu zľahka spojíme a pridáme 60 g preosiatej múky a kakaový prášok. Cesto rozotrieme na plech pokrytý papierom a tenký plát pečieme pri teplote 220 °C približne 5 - 7 minút.
3. Príprava krému: Z mlieka, 60 g kryštálového cukru, 10 g vanilínového cukru a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme, pridáme rum a zašľaháme zmäknutú Heliu. Hladký krém dochutíme pokrájanými broskyňami a šťavou z 1/2 citróna.
4. Po vychladnutí oba upečené pláty rozkrojíme na polovicu a striedavo plníme krémom dochuteným broskyňami. Necháme stuhnúť.
5. Po stuhnutí polejeme koláč bielou čokoládou pripravenou zo 150 g bielej čokolády a 50 g Cery a vhodne dozdobíme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Sladká dobrota, ktorá nielen dobre vyzerá ale aj výborne chutí..
250 g | Helia |
---|---|
50 g | Cera |
120 g | múka hladká špeciál |
60 g | cukor kryštálový |
120 g | cukor práškový |
40 g | krémový prášok Zlatý klas |
30 g | vanilínový cukor |
10 g | kakaový prášok |
150 g | čokoláda biela |
300 ml | mlieko |
20 g | rum |
150 g | broskyňový kompót |
6 ks | vajcia |
1/2 ks | citrón |
40 g | voda |