Dezert nielenže chutne vyzerá, ale aj výborne chutí..
1. Príprava piškótového korpusu: 2 vajíčka vyšľaháme s 3 pol.lyžicami kryštálového cukru, pridáme 2 pol.lyžice teplej vody a potom zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva. Pečieme na malom plechu cca 10 minút pri teplote 180 – 190 °C.
2. Príprava krémov: 1 kyslú smotanu premiešame s 1 - 2 pol. lyžicami kakaa a práškovým cukrom podľa chuti. Druhú kyslú smotanu premiešame len s práškovým cukrom (asi 2 polievkové lyžice - podľa chuti).
3. Z upečeného a vychladnutého korpusu vykrojíme guľatou formičkou kolieska. Do formičky dáme na dno koliesko piškótového cesta, na to kakaovú smotanu, ovocie a vrstvu smotany bez kakaa.
4. Keď formičku naplníme, dáme do chladničky vychladnúť, vhodne dozdobíme a môžeme servírovať.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Dezert nielenže chutne vyzerá, ale aj výborne chutí..
3 lyžica | múka hladká |
---|---|
3 lyžica | cukor kryštálový |
4 lyžica | cukor práškový |
2 ks | smotana kyslá |
4 g | kypriaci prášok do pečiva |
2 lyžica | kakao |
1 ks | mandarínkový kompót |
2 ks | vajcia |
2 lyžica | voda |