rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Chutný smotanový dezertík

Dezert nielenže chutne vyzerá, ale aj výborne chutí..

postup:

  • 1. Príprava piškótového korpusu: 2 vajíčka vyšľaháme s 3 pol.lyžicami kryštálového cukru, pridáme 2 pol.lyžice teplej vody a potom zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva. Pečieme na malom plechu cca 10 minút pri teplote 180 – 190 °C.

  • 2. Príprava krémov: 1 kyslú smotanu premiešame s 1 - 2 pol. lyžicami kakaa a práškovým cukrom podľa chuti. Druhú kyslú smotanu premiešame len s práškovým cukrom (asi 2 polievkové lyžice - podľa chuti).

  • 3. Z upečeného a vychladnutého korpusu vykrojíme guľatou formičkou kolieska. Do formičky dáme na dno koliesko piškótového cesta, na to kakaovú smotanu, ovocie a vrstvu smotany bez kakaa.

  • 4. Keď formičku naplníme, dáme do chladničky vychladnúť, vhodne dozdobíme a môžeme servírovať.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Chutný smotanový dezertík

Dezert nielenže chutne vyzerá, ale aj výborne chutí..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 - 190 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
3 lyžica múka hladká
3 lyžica cukor kryštálový
4 lyžica cukor práškový
2 ks smotana kyslá
4 g kypriaci prášok do pečiva
2 lyžica kakao
1 ks mandarínkový kompót
2 ks vajcia
2 lyžica voda
perníčky radia