Nepečená čokoládová dobrôtka
1. Príprava korpusu z čokolády: Čokoládu je potrebné natemperovať, aby mala správnu kryštalickú štruktúru a potom s ňou vyliať formu na polguľu. Polgule sú prázdne, je na nich len tenká škrupina. Zroveň si zvyšnú čokoládu vylejeme na priehľadnú fóliu, roztrieme natenko, necháme čiastočne stuhnúť a potom kruhovým vykrajovačom naznačíme malé a veľké kruhy. Neodliepame!!! Jemne zaťažíme a necháme čokoládové kruhy vyzrieť, aby mali lesk.
2. Príprava náplne: Vychladenú smotanu vyšľaháme. Želatínu namočíme. Vodu s cukrom prevaríme, pridáme oškrabaný vanilkový struk, odstavíme a pridáme napučanú želatinu. Rozpustíme. Necháme vychladnúť. Studenú vlejeme do vyšľahanej smotany a nalejeme do čokoládovej polgule a do silikónovej formy ľubovoľného tvaru do polovice. Do zvyšnej náplne pridáme jahodovú omáčku a doplníme silikónovú formu, tak aby nám vynikol dvojfarebný dezert. Necháme dobre stuhnúť.
3. Príprava jahodovej omáčky: Jahody rozmixujeme, pridáme kryštálový cukor, vodu a prevaríme pokiaľ ním nezostane zhustnutá omáčka. Odstavíme, dochutíme likérom prípadne citrónovou šťavou.
4. Polguľu položíme na vykrojené koliesko z čokolády na tanier tak, aby sa nám nekolísala. Položíme malý dezert vyklopený zo silikónovej formy, dozdobíme čokoládovými kolieskami, lesným ovocím a studenou jahodovou omáčkou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Nepečená čokoládová dobrôtka
50 g | cukor kryštálový |
---|---|
250 g | smotana na šľahanie 33% |
250 g | čokoláda biela |
50 g | čokoláda mliečna |
1 ks | vanilkový struk |
50 g | jahody - čerstvé |
10 g | želatina plátková |
100 ml | voda |