Veľmi jednoduchá torta plná dobrých vôňí a čokolády.
1. 1 hrnček svetlohnedého cukru roztopíme vo vode, čiže zmes bude mať objem asi 1 a pol hrnčeka.
2. Do hrnčeka nalejeme vodu a do misky na roztápanie čokolády posekáme čokoládu s Heliou a roztopíme vo vodnom kúpeli. Za stáleho miešania pridávame roztopený cukor.
3. Roztopenú čokoládu vlejeme do inej misky (mala by byť trochu zohriata aby nám čokoláda netuhla na studenom podklade) a vmiešame žĺtky a všetky ostatné ingrediencie. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý postupne vmiešame do čokoládovej zmesi.
4. Do olejom vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy nalejeme zmes a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi na 35 minút.
5. Asi po hodine ju vyberieme z formy, nakrájame a servírujeme posypanú práškovým cukrom. Prípradne si môžeme pripraviť čokoládový toping a tortu môžete ozdobiť podľa sezóny, napríklad aj jesenným jahodovým listom..
6. Upečenú tortu necháme vychladnúť v izbovej teplote ešte vo forme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Veľmi jednoduchá torta plná dobrých vôňí a čokolády.
250 g | Helia |
---|---|
3 lyžica | múka hladká |
350 g | čokoláda na varenie |
1 pohár 250 ml | cukor svetlohnedý |
1 kg | čokoláda horká 68% |
50 g | mandle mleté |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
1 ks | pomaranč |
2 lyžica | amareto |
5 ks | vajcia |