Krásne bambuľky, ktoré deti zbožňujú.
1. Šľahaná hmota s čokoládou Postup - bielka a cukor kryštálový vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Čokoládu a Palmarin rozpustíme. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme čokoládu s Palmarinom a polohrubú múku. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Pri teplote 200°C upečieme, približne 15 min. Po vychladnutí rozkrojíme na polovicu, naplníme čokoládovým krémom. Necháme stuhnúť. Po stuhnutí vykrajujeme kovovou formičkou kolieska. Okraje koliesok namočíme do čokolády a na povrch položíme ovocnú želé polguľu.
2. Čokoládový krém Postup - z mlieka, kryštálového cukru, žĺtka, vanilínového cukru a krémového prášku (Zlatý klas) uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknuté maslo a Heliu. Nakoniec primiešame rozpustenú studenú čokoládu. Vyšľaháme hladký krém.
3. Želé polgule Postup – ovocie očistíme, nakrájame na malé kúsky a uložíme do formy polgule. Vodu, tortové želé a cukor uvaríme, dochutíme citrónovou šťavou a po čiastočnom vychladnutí pripravené ovocie zalejeme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Krásne bambuľky, ktoré deti zbožňujú.
dfg | |
---|---|
Šľahaná hmota s čokoládou | |
60 g | čokoláda horká |
24 g | cukor práškový |
60 g | Palmarín |
3 ks | vajcia |
60 g | cukor kryštálový |
60 g | múka polohrubá |
čokoládový krém | |
2 dl | mlieko |
10 g | cukor vanilkový |
80 g | maslo |
80 g | Helia |
60 g | cukor kryštálový |
2 ml | rum |
1 ks | žĺtok |
80 g | čokoláda horká |
Želé polgule | |
250 g | čerstvé ovocie |
20 g | tortové želé číre |
200 g | voda |
30 g | cukor kryštálový |
citrónová šťava | |
Dohotovenie | |
150 g | čokoláda horká |
50 g | Cera |
30 g | Zlatý klas |