Malé Jožkine tortičky, ktoré potešia všetky mlsné ručičky.
1. Piškótové cesto s citrónom - bielka, kryštálový a vanilínový cukor vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme rozpustený Palmarin. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka spojíme, pridáme hladkú múku s kakaom a kypriacim práškom. Rozdelíme na 2 časti a rozotrieme na plechy pokryté papierom. Pri teplote 220°C upečieme, približne 7 - 10 min. Po upečení vykrajujeme kolieska ktoré naplníme pomocou cukrárskeho vrecka vanilkovým krémom a hruškovým želé. Necháme stuhnúť. Po stuhnutí máčame do čokolády a povrch dozdobíme poťahovou hmotou.
2. Kakaový krém s lieskovými orechmi - z mlieka, cukru kryštálového, žĺtka, vanilínového cukru a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknuté maslo a Heliu. Vyšľaháme hladký krém, ktorý dochutíme kakaom a lieskovými orechmi.
3. Broskyňové želé - broskyne nakrájame a prevaríme spolu so šťavou, broskyňovým džemom. Odstavíme pridáme napučanú želatínu, dochutíme citrónovou šťavou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Malé Jožkine tortičky, ktoré potešia všetky mlsné ručičky.
voda | |
---|---|
8 ks | vajcia |
160 g | cukor práškový |
130 g | múka hladká |
20 g | cukor vanilínový |
5 g | kypriaci prášok do pečiva |
50 g | kakao |
50 g | Palmarín |
2 dl | mlieko |
30 g | Krémový prášok |
20 g | vanilínový cukor |
1 ks | žĺtok |
100 g | maslo |
100 g | Helia |
60 g | kryštalový cukor |
20 ml | rum |
30 g | kakao |
30 g | lieskové orechy opražené mleté |
250 g | Kompótové broskyne |
1/2 ks | citrónová šťava (citrón) |
50 g | broskyňový džem |
70 g | Cera |
200 g | čokoláda |
30 ml | voda |
100 ml | šťava z kompótu |