Skvelý brownie s kvapkou whisky od nášho priateľa Robina.
1. Rúru predhrejeme na 160 stupňov a pripravíme si plech 20*20 cm pokrytý papierom na pečenie.
2. Rozpustite si instantnú kávu v niekoľkých lyžiciach pripravenej whisky (na cesto to bude celkovo 250ml). Vo vodnom kúpeli rozpustíme túto kávovú zmes, Palmarin, 200g čokolády, cukor a whisky. Stačí byť trpezlivý než sa všetko roztopí na konzistentnú hustú omáčku.
3. Preosejeme si hladkú múku s kypriacim práškom a kakaom do veľkej misy. Predtým pripravenú zmes pridáme k múčnej časti. Miešame až kým sa hmota nespojí. Potom pridáme dve rozšľahané vajcia. Hmotu vylejeme do pripraveného plechu.
4. Pečieme asi 1 hodinu 15 minút, alebo kým špáratko ktoré pichneme do stredu neostane čisté. Všetko záleží trochu od veľkosť plechu. Keď už je cesto upečené polejte ho ešte cca 3 lyžicami whisky a nechajte v plechu úplne vychladnúť.
5. 90g čokolády opäť rozpustite vo vodnom kúpeli a primiešajte smotanu až kým nevznikne pekná poleva. Túto potom prelejte na nakrájaný koláč.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Skvelý brownie s kvapkou whisky od nášho priateľa Robina.
250 g | Palmarín |
---|---|
290 g | čokoláda horká 68% |
375 g | cukor práškový |
1 lyžica | káva |
185 g | múka hladká |
60 g | kypriaci prášok do pečiva |
40 g | kakaový prášok |
2 ks | vajcia |
80 ml | smotana na šľahanie 33% |
300 ml | whisky |