Výborná marlenka , vhodná na každú príležitosť :) u nás má vždy úspech :)) Vyskúšajte ju pripraviť aj vy podľa nášho receptu s fotopostupom.
1. Plechovku salka si dáme variť do hrnca na 3 hodiny a necháme ho potom vychladnúť. Medzitým si pripravíme cesto: v hrnci za stáleho miešania pomaly rozpustíme maslo, med a cukor.
2. Odstavíme a po chvíli pridáme ocot a sódu- premiešame. Hrniec dáme opäť na sporák a pridáme vajcia.Miešame kým sa nepení a nezhnedne.
3. Odstavíme a po chvíli pridáme preosiatu múku a vypracujeme si cesto. Dáme ho do tepla na hodinu odstáť.
4. Cesto si rozdelíme na 5 rovnakých častí. Rozvaľkáme na veľkosť plechu natenučko a dávame na vymastený chrbát plechu. Necháme postáť(kým si nepripravíme všetky plechy) a pečieme.
5. Upečené pláty hneď prekladáme na seba na druhý plech, kým ešte nie sú úplne zosušené. Necháme vychladnúť. Pripravíme si plnku- vychladnuté salko zmiešame s maslom a koňakom. A plnku rozdelíme na 5 častí, teda natierame na tenučko,je jej málo. Zdobíme orezanými okrajmi, ktoré pomrvíme. Zaťažíme na noc a môžeme podávať. :)
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Výborná marlenka , vhodná na každú príležitosť :) u nás má vždy úspech :)) Vyskúšajte ju pripraviť aj vy podľa nášho receptu s fotopostupom.
cesto | |
---|---|
130 g | maslo |
3 lyžica | med |
2 ks | vajcia |
250 g | cukor práškový |
1 lyžička | ocot |
1 lyžica | sóda bikarbóna |
700 g | múka hladká |
plnka | |
---|---|
200 g | maslo |
1 ks | salko |
1 lyžica | koňak |