Akurát do ruky :). Výborne ozdobia sviatočný stôl a sú vynikajúce.
1. Prvé cesto: Z 3 vajec, 190g polohrubej múky, 190 g cukru, polovice prášku do pečiva, 7 PL oleja a 6 PL vody vyšľaháme cesto a upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu pri teplote 180°C.
2. Druhé cesto: Z 300 g hladkej múky, štipky soli, 50 g Helie, 150 g práškového cukru, 1 vajca, 1 PL kakaa a 1PL amónia roztopeného v troche mlieka vymiesime cesto, rozdelíme na polovice, vyvaľkáme a každé upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu.
3. Plnka: 4 dcl mlieka zmiešame s 3 PL polohrubej múky a 2 žĺtkami, uvaríme hustú kašu. 200 g Helie, 250 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor zmiešame a po vychladnutí pridáme uvarenú kašu.
4. Kakaové cesto pokvapkáme mliekom, naň natrieme polovicu plnky, prikryjeme piškótovým plátom cesta, natrieme druhou polovicou plnky, pokvapkáme mliekom položíme druhý kakaový plát cesta a polejeme čokoládovou polevou pripravenou zo 100g čokolády a 100g Cery.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Akurát do ruky :). Výborne ozdobia sviatočný stôl a sú vynikajúce.
6 ks | vajce |
---|---|
300 g | múka hladká |
590 g | cukor práškový |
1 bal. | prášok do pečiva |
250 g | Helia |
190 g | múka polohrubá |
100 g | Cera |
1 bal. | vanilínový cukor |
1 lyžica | amónia |
1 lyžica | kakao |
7 lyžica | olej |
6 lyžica | voda |
0,5 liter | mlieko |
100 g | čokoláda na varenie |