rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Fánky

Tradičná fašiangová dobrota, ktorá každému chutí. (Pozrite si fotopostup.)

postup:

  • Fánky

    1. Cesto vypracujeme z uvedených surovín a necháme aspoň 3-4 hod postáť v chlade. (Nič sa nestane ked postojí aj dlhšie.)

  • Fánky

    2. Potom cesto na doske prehnetieme, ako na rezance, aby bolo hladké.

  • Fánky

    3. Cesto vyvaľkáme na tenko a pokrájame.

  • Fánky

    4. Potom na rozpálenom oleji vysmažíme do ružova a vyberáme na papierovu servítku.

  • Fánky

    5. Potom fánky z oboch strán pocukrujeme.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Fánky

Tradičná fašiangová dobrota, ktorá každému chutí. (Pozrite si fotopostup.)

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    -
  • Teplota
    pečenia:
    -
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
320 g múka polohrubá
4 ks žĺtok
1 ks vanilínový cukor
4 lyžica smotana kyslá
120 g maslo
20 g cukor práškový
4 lyžica rum
1 ks prášok do pečiva
na vysmážanie olej
na posýpanie cukor práškový
perníčky radia