Tradičná fašiangová dobrota, ktorá každému chutí. (Pozrite si fotopostup.)
1. Cesto vypracujeme z uvedených surovín a necháme aspoň 3-4 hod postáť v chlade. (Nič sa nestane ked postojí aj dlhšie.)
2. Potom cesto na doske prehnetieme, ako na rezance, aby bolo hladké.
3. Cesto vyvaľkáme na tenko a pokrájame.
4. Potom na rozpálenom oleji vysmažíme do ružova a vyberáme na papierovu servítku.
5. Potom fánky z oboch strán pocukrujeme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Tradičná fašiangová dobrota, ktorá každému chutí. (Pozrite si fotopostup.)
320 g | múka polohrubá |
---|---|
4 ks | žĺtok |
1 ks | vanilínový cukor |
4 lyžica | smotana kyslá |
120 g | maslo |
20 g | cukor práškový |
4 lyžica | rum |
1 ks | prášok do pečiva |
na vysmážanie | olej |
na posýpanie | cukor práškový |