Ak tento koláčik nezjete na posedenie celý, môžete ho považovať za neškodný koláč, ktorý môžete jesť bez akýchkoľvek výčitiek svedomia.
1. Príprava korpusu: Ponorným mixérom rozmixujeme hobbitov, ale nie úplne dohladka. Heliu roztopíme, zmiešame s vodou a pridáme k hobbitom a vypracujeme cesto. Zmes natlačíme do tortovej formy naspodok aj po bokoch tak, aby vytvorila pevný okraj bez dierok. Môžeme si pomôcť napríklad pohárom s rovným dnom.
2. Príprava plnky: Nastrúhame si kôru z 1 a pol limetky (alebo citróna) a vytlačíme šťavu. Očistíme vanilkový struk (môžeme nahradiť 1 vanilínovým cukrom). Zmiešame spolu tvaroh, nátierkové maslo, 2 vajcia, 2 lyžice medu, kôru z limetky, šťavu z limetky, vanilkový struk a Zlatý klas, ktorý primiešame do zmesi ako posledný. Všetko spolu vymixujeme a nalejeme na korpus. Pečieme pri teplote 170 °C zhruba 50 minút. Vo vypnutej rúre necháme vychladiť.
3. Príprava polevy č.1: Želatinu pripravíme podľa návodu a zmiešame s čerstvou pomarančovou šťavou z 2 pomarančov. Nalejeme na vychladený koláč a necháme stuhnúť.
4. Príprava polevy č.2: Oddelíme 2 žĺtka a vymiešame ich s polievkovou lyžicou cukru do penista. Bielka so štipkou soli tiež vymiešame do penista. Čokoládu nad parou rozpustime (môžeme pridať 2 lyžice mlieka alebo šľahačky, aby sa s čokoládou lepšie pracovalo, ale nemusí byť). Keď sa čokoláda rozpustí, pridáme ju k žĺtkam a postupne a opatrne zapracujeme bielka, aby sme vytvorili ľahkú penu. Vylejeme na polevu č. 1 a necháme chladiť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Ak tento koláčik nezjete na posedenie celý, môžete ho považovať za neškodný koláč, ktorý môžete jesť bez akýchkoľvek výčitiek svedomia.
60 g | Helia |
---|---|
1 lyžica | cukor hnedý |
1 bal. | hobbits keksíky čokoládové |
1/2 bal. | hobbits keksíky obyčajné |
500 g | tvaroh - pasírovaný |
200 g | čokoláda tmavá 52% |
1 ks | maslo nátierkové bez príchute |
1 ks | želatina |
1/2 bal. | krémový prášok Zlatý klas |
1 ks | vanilkový struk |
1 a 1/2 ks | limeta |
2 ks | pomaranč |
4 ks | vajcia |
2 lyžica | med |
3 lyžica | voda |
štipka | soľ |