Výborná štrúdľa, ktorá vás vráti do detských čias. Pre zjednodušenie prípravy si pozrite aj fotopostup.
1. Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Naznačíme stred, kam pôjde plnka a okraje šikmo narežeme.
2. Hrušky očistíme a nastrúhame, osladíme kryštálovým a škoricovým cukrom, pridáme hrozienka, navrstvíme/bez šťavy/ do stredu cesta, posypeme strúhankou a striedavo prekladáme narezané časti cesta. Do šťavy, ktorá zostala z hrušiek pridáme mak a práškový cukor, ak treba zahustíme strúhankou a tak isto pokračujeme na druhý plát cesta.
3. Takto pripravené štrúdle potrieme rozšľahaným vajíčkom.
4. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 150°C asi 20 min.
5. Vychladnuté štrúdle nakrájame a pocukrujeme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Výborná štrúdľa, ktorá vás vráti do detských čias. Pre zjednodušenie prípravy si pozrite aj fotopostup.
500 g | lístkové cesto |
---|---|
6 ks | hruška |
4 lyžica | cukor kryštálový |
2 ks | škoricový cukor |
2 lyžica | hrozienka |
2 lyžica | strúhanka |
1 ks | vajcia |
200 g | mak mletý |
150 g | cukor práškový |