Jednoduchá príprava podľa fotopostupu a chuť ako od babičky :).
1. Jablká zbavíme šupky, nastrúhame na strúhadle (alebo v mixéri), v rukách pretlačíme, aby sa trošku odšťavili. Zmes na panvici chvíľu popražíme. Ingrediencie na cesto spolu zmiešame a vytvoríme pevnú hmotu.
2. Hmotu rozdelíme na dva rovnaké diely. Kým jeden diel spracúvame, druhý zatiaľ odložíme do mrazničky. Cesto rozvaľkáme na múkou posýpanej doske. Cesto uložíme na vymastený plech, poukladáme jablká zmiešané so škoricovým cukrom. Rozvaľkáme druhý diel cesta a položíme na vrstvu jabĺk a pečieme vo vyhriatej rúre 40minút, kým nieje cesto zlatisté.
3. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Jednoduchá príprava podľa fotopostupu a chuť ako od babičky :).
500 g | múka polohrubá |
---|---|
2 ks | vajcia |
1 lyžica | ocot |
1 bal. | prášok do pečiva |
5 lyžica | cukor práškový |
1 ks | Palmarín |
1 kg | jablká |
2 ks | škoricový cukor |