Upečte vlastnoručne tortu, ktorej nik neodolá..
1. Príprava korpusu: Z 5 bielkov a 5 lyžíc kryštálového cukru vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme 5 žĺtkov, múku, kakao a prášok do pečiva. Nalejeme do vymastenej tortovej formy a dáme upiecť na 180 °C.
2. Príprava krému: Z 200 ml mlieka, 100 g kryštálového cukru a maizeny uvaríme kašu. Po vychladnutí pridáme zmäknutú Heliu a prisypeme orechy. Celé dobre premiešame.
3. Upečený a vychladnutý korpus potrieme krémom, natrieme vyšľahanú šľahačku, ktorú rozotrieme aj po obvode torty. Dozdobíme mandľovými lupienkami prípadne čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke.
4. Príprava šľahačky: Šľahačku v prášku vyšľaháme so 150 ml mlieka.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Upečte vlastnoručne tortu, ktorej nik neodolá..
250 g | Helia |
---|---|
4 lyžica | múka hrubá |
5 lyžica | cukor kryštálový |
100 g | cukor kryštálový |
100 g | orechy mleté |
6 g | kypriaci prášok do pečiva |
1 lyžica | kakao |
250 g | maizena |
5 ks | vajcia |
350 ml | mlieko |
1 ks | šľahačka prášková |
mandľové lupienky |