rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Jadranská torta

Upečte vlastnoručne tortu, ktorej nik neodolá..

postup:

  • 1. Príprava korpusu: Z 5 bielkov a 5 lyžíc kryštálového cukru vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme 5 žĺtkov, múku, kakao a prášok do pečiva. Nalejeme do vymastenej tortovej formy a dáme upiecť na 180 °C.

  • 2. Príprava krému: Z 200 ml mlieka, 100 g kryštálového cukru a maizeny uvaríme kašu. Po vychladnutí pridáme zmäknutú Heliu a prisypeme orechy. Celé dobre premiešame.

  • 3. Upečený a vychladnutý korpus potrieme krémom, natrieme vyšľahanú šľahačku, ktorú rozotrieme aj po obvode torty. Dozdobíme mandľovými lupienkami prípadne čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke.

  • 4. Príprava šľahačky: Šľahačku v prášku vyšľaháme so 150 ml mlieka.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Jadranská torta

Upečte vlastnoručne tortu, ktorej nik neodolá..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    -
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
250 g Helia
4 lyžica múka hrubá
5 lyžica cukor kryštálový
100 g cukor kryštálový
100 g orechy mleté
6 g kypriaci prášok do pečiva
1 lyžica kakao
250 g maizena
5 ks vajcia
350 ml mlieko
1 ks šľahačka prášková
mandľové lupienky

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia