rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Jahodová torta

Jemná a ľahká jahodová pochúťka

postup:

  • 1. Príprava cesta: Žĺtky vyšľaháme so 40 g kryštálového cukru a s 1 vanilkovým cukrom do peny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a so 40 g cukru na silný sneh. Obe hmoty zľahka zmiešame, vmiešame 1 kávovú lyžičku citrónovej kôry a múku. Hmotu nalejeme do tortovej formy vymastenej a pomúčenej. Pečieme asi 15 minút pri teplote 200°C. Po upečení necháme vychladnúť. 

  • 2. Príprava krému: Uvaríme puding podľa návodu a necháme ho vychladnúť. Vyšľaháme Heliu so 600 g práškového cukru. Pridáme pudingovú hmotu a vyšľaháme všetko spolu do krému. 

  • 3. Povrch cesta potrieme krémom. Na krém poukladáme umyté a osušené jahody.

  • 4. Príprava želé: Želé si pripravíme podľa návodu na obale. Mierne ho necháme vychladnúť a zalejeme ním jahody. Tortu necháme v chladničke vychladnúť.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Jahodová torta

Jemná a ľahká jahodová pochúťka

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
200 g Helia
100 g múka hladká
80 g cukor kryštálový
2 lyžica cukor práškový
600 g cukor práškový
1 ks vanilínový cukor
1 ks puding vanilkový
1 bal. želé tortové
soľ
400 g jahody - čerstvé
1 ks citrón
3 ks vajcia
300 ml mlieko

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia