Akurát do ruky, šikovné veterníčky s jemným krémom uprostred vyčaria šibalský úsmev na každej tvári. Pečenie vám zjednoduší fotorecept.
1. 0,75l vody, 1 Palmarin, štipku soli dáme do hrnca. Keď sa Palmarin rozpustí a vrie, prisypeme múku a miešame. Keď sa nám hmota začne odlepovať od hrnca, odstavíme ju a necháme trošku vychladnúť. Primiešame 10 celých vajíčok.
2. Hmotu naplníme do cukrárskeho vrecka a striekame veterníky na plech vyložený papierom na pečenie. Pred pečením pokvapkáme vodou. Pečieme pri teplote 200°C, a keď začnú ružovieť na 180°C, vypneme. Rúra sa nesmie otvárať.
3. Karamelový krém: 250 dkg kryštalového cukru upálime na karamel. Pridáme 1l vlažného mlieka. Keď sa to rozpustí, primiešame 3 Zlaté klasy a prevaríme. Ešte do horúceho pudingu vmiešame 125g masla. TIP: ak by ste chceli bezlaktózové veterníčky. Naplňte ich napr. sójovým jogurtom, ktorý sa dá bežne kúpiť v obchode.
4. Veterníky prekrojíme a naplníme krémom
5. Karamelová šľahačka: 6PL kryštálového cukru skaramelizujeme, pridáme zohriatu šľahačku 500ml, necháme rozpustiť a vychladnúť. Potom dáme minimáne na 12 hod. do chladničky. Na druhý deň, pridáme 4ks stužovaču šľahačky a vymiešame do pevna. Dáme na veterníky s krémom a prikladáme druhú časť veterníka.
6. Čokoládová poleva: 1/2 čokolády na varenie, trošku Cery roztopíme nad parou a polejeme veterníky. Dáme do chladničky vychladnúť. Dobrú chuť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Akurát do ruky, šikovné veterníčky s jemným krémom uprostred vyčaria šibalský úsmev na každej tvári. Pečenie vám zjednoduší fotorecept.
cukor | |
---|---|
0,75 liter | voda |
1 ks | Palmarín |
1 štipka | soľ |
400 g | múka polohrubá |
10 ks | vajce |
250 g | cukor kryštálový |
1 liter | mlieko vlažné |
3 ks | Zlatý klas |
125 g | masla |
6 lyžica | cukor kryštálový |
500 ml | smotana na šľahanie 33% |
4 ks | stužovač šľahačky |
1/2 ks | čokoláda na varenie |
30 g | Cery |