Parádny koláč, pre profesionálne gazdinky od profesionálky Jožky Zaukolcovej. Vyskúšajte, nie je to až také ťažké.
1. Čokoládová šľahaná hmota s limetkou: Prichystáme si čokoládu bielu – 40g, cukor práškový – 15g, Palmarin – 40g, vajcia – 2ks, cukor kryštálový – 40g, múka hladká – 40g, limetová kôra. Postup: bielka a kryštálový cukor vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Čokoládu a Palmarín rozpustíme. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme čokoládu s Palmarinom a hladkú múku s limetkovou kôrou. Rozdelíme na dve časti a rozotrieme na plech pokrytý papierom. Pri teplote 200°C upečieme, približne 7 - 10 min.
2. Čokoládová šľahaná hmota tmavá: Pripravíme si čokoládu horkú – 80g, cukor práškový – 30g, Palmarin – 80g, vajcia – 4ks, cukor kryštálový – 80g, múka hladká – 80g. Postup - bielka a kryštálový cukor vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Čokoládu a Palmarin rozpustíme. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme čokoládu s Palmarinom a hladkú múku. Rozdelíme na dve časti a rozotrieme na plechy pokryté papierom. Pri teplote 200°C upečieme, približne 7 - 10 min.
3. Karamelový krém: cukor kryštálový – 150g, smotana na šľahanie – 150g, maslo - 100g, Helia – 100g. Postup – cukor rozpustíme na karamel, pridáme smotanu, rozvaríme. Vychladíme a vyšľaháme hladký krém.
4. Orechový krém: Mlieko – 2,5dl, krémový prášok – 35g, vanilínový cukor – 20g, maslo – 100g, Helia – 100g, kryštálový cukor – 40g, rum – 30g, vlašské orechy mleté – 60g". Postup - z mlieka, kryštálového a vanilínového cukru, a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknuté maslo a Heliu. Vyšľaháme hladký krém, ktorý dochutíme vlašskými orechmi. Striedavo naplníme čokoládový tmavý krém, orechový krém, biely čokoládový plát, karamelový krém, tmavý čokoládový krém. Po stuhnutí vrch aj boky potiahneme čokoládou a pokrájame.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Parádny koláč, pre profesionálne gazdinky od profesionálky Jožky Zaukolcovej. Vyskúšajte, nie je to až také ťažké.
40 g | čokoláda biela |
---|---|
15 g | cukor práškový |
40 g | Palmarín |
2 ks | vajcia |
40 g | cukor kryštálový |
40 g | múka hladká |
1 troška | Limetková kôra strúhaná |
80 g | čokoláda horká |
30 g | cukor práškový |
80 g | Palmarín |
4 ks | vajcia |
80 g | cukor kryštálový |
80 g | múka hladká |
150 g | cukor kryštálový |
150 g | smotana na šľahanie 33% |
100 g | maslo |
100 g | Helia |
2,5 dl | mlieko |
35 g | Krémový prášok |
20 g | vanilkový cukor |
100 g | maslo |
100 g | Helia |
40 g | cukor kryštálový |
30 g | rum |
60 g | vlašské orechy mleté |