rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Karamelovo orechové rezy

Parádny koláč, pre profesionálne gazdinky od profesionálky Jožky Zaukolcovej. Vyskúšajte, nie je to až také ťažké.

postup:

  • 1. Čokoládová šľahaná hmota s limetkou: Prichystáme si čokoládu bielu – 40g, cukor práškový – 15g, Palmarin – 40g, vajcia – 2ks, cukor kryštálový – 40g, múka hladká – 40g, limetová kôra. Postup: bielka a kryštálový cukor vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Čokoládu a Palmarín rozpustíme. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme čokoládu s Palmarinom a hladkú múku s limetkovou kôrou. Rozdelíme na dve časti a rozotrieme na plech pokrytý papierom. Pri teplote 200°C upečieme, približne 7 - 10 min.

  • 2. Čokoládová šľahaná hmota tmavá: Pripravíme si čokoládu horkú – 80g, cukor práškový – 30g, Palmarin – 80g, vajcia – 4ks, cukor kryštálový – 80g, múka hladká – 80g. Postup - bielka a kryštálový cukor vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Čokoládu a Palmarin rozpustíme. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme čokoládu s Palmarinom a hladkú múku. Rozdelíme na dve časti a rozotrieme na plechy pokryté papierom. Pri teplote 200°C upečieme, približne 7 - 10 min.

  • 3. Karamelový krém: cukor kryštálový – 150g, smotana na šľahanie – 150g, maslo - 100g, Helia – 100g. Postup – cukor rozpustíme na karamel, pridáme smotanu, rozvaríme. Vychladíme a vyšľaháme hladký krém.

  • 4. Orechový krém: Mlieko – 2,5dl, krémový prášok – 35g, vanilínový cukor – 20g, maslo – 100g, Helia – 100g, kryštálový cukor – 40g, rum – 30g, vlašské orechy mleté – 60g". Postup - z mlieka, kryštálového a vanilínového cukru, a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknuté maslo a Heliu. Vyšľaháme hladký krém, ktorý dochutíme vlašskými orechmi. Striedavo naplníme čokoládový tmavý krém, orechový krém, biely čokoládový plát, karamelový krém, tmavý čokoládový krém. Po stuhnutí vrch aj boky potiahneme čokoládou a pokrájame.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Karamelovo orechové rezy

Parádny koláč, pre profesionálne gazdinky od profesionálky Jožky Zaukolcovej. Vyskúšajte, nie je to až také ťažké.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 22.01.2014
  • Celkový čas
    prípravy:
    170 min.
  • Počet
    porcií:
    30
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
40 g čokoláda biela
15 g cukor práškový
40 g Palmarín
2 ks vajcia
40 g cukor kryštálový
40 g múka hladká
1 troška Limetková kôra strúhaná
80 g čokoláda horká
30 g cukor práškový
80 g Palmarín
4 ks vajcia
80 g cukor kryštálový
80 g múka hladká
150 g cukor kryštálový
150 g smotana na šľahanie 33%
100 g maslo
100 g Helia
2,5 dl mlieko
35 g Krémový prášok
20 g vanilkový cukor
100 g maslo
100 g Helia
40 g cukor kryštálový
30 g rum
60 g vlašské orechy mleté
perníčky radia