Výborná kávička s kávovými rezmi. Vynikajúco vyzerajú a chutia úžasne. Kolegyne a kolegovia sa určite veľmi potešia, ak oslávite narodeniny s takýmto koláčikom.
1. Príprava bezé hmoty: 110 g kryštálového cukru a 150 g bielok (zo 6 - 7 vajec) vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého primiešame preosiatu múku spolu s pomletými lúpanými mandľami. Hmotu rozdelíme na dva plechy pokryté papierom, rozotrieme pláty, ktoré posypeme (20 g) práškovým cukrom a pri teplote 200 - 220 °C upečieme do ružova.
2. Príprava krému: Z mlieka, 70 g kryštálového cukru, vanilínového cukru, 1 žĺtka a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknutú Heliu. Hladký krém dochutíme vychladnutou uvarenou silnou kávou (podľa chuti).
3. Po vychladnutí pláty rozkrojíme na polovicu, vzniknú nám 4 časti. Jednotlivé pláty naplníme kávovým krémom a necháme stuhnúť.
4. Po stuhnutí na vrch vyvaľkáme plát z 200 g mandľového marcipánu, nakrájame na rezy a vhodne dozdobíme čokoládou a mandľami.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Výborná kávička s kávovými rezmi. Vynikajúco vyzerajú a chutia úžasne. Kolegyne a kolegovia sa určite veľmi potešia, ak oslávite narodeniny s takýmto koláčikom.
250 g | Helia |
---|---|
50 g | múka hladká špeciál |
180 g | cukor kryštálový |
20 g | cukor práškový |
40 g | krémový prášok Zlatý klas |
50 g | mandle sekané |
200 g | marcipán mandľový |
10 g | vanilínový cukor |
350 ml | mlieko |
20 g | rum |
50 g | káva |
7 ks | vajcia |