Úžasná karamelová žemlovka, ktorá všetkých poteší.
1. Zapekaciu nádobu vymažeme Palmarinom a vysypeme strúhankou. Pripravíme si karamelové mlieko. Roztopíme v hrnci cukor na karamel a rozmiešame ho s mliekom, do ktorého potom dáme namočiť 2 rožky nakrájané na kolieska. Následne uložíme na dno nádoby. Na rožky dáme na drobno nakrájané olúpané jabĺčka a posypeme hnedým a škoricovým cukrom (podľa chuti). 2 rožky nakrájané na kolieska namočíme v karamelovom mliečku a položíme na vrstvu jabĺčok.
2. Tvaroh, hrozienka a vynilkový cukor vymiešame a natrieme na vrstvu rožkov. 3 rožky nakrájame na kolieska (nenamáčame) a uložíme na tvaroh.V 200 ml mlieka rozmiešame 3 žĺtky a rovnomerne polejeme suché rožky.
3. Maslo nakrájame na hrubé plátky a poukladáme na vrch. Pečieme cca 12 min. na 220º C. Z bielkov a 1,5 PL vanilkového cukru vyšľaháme pevný sneh natrieme navrch a dáme zapiecť. Pečieme ďalších cca 12 minút na 220º C.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Úžasná karamelová žemlovka, ktorá všetkých poteší.