Jednoduché, chutné keksíky vhodné aj na sviatočný stôl.
1. Zmäknutý Palmarin zmiešame s práškovým cukrom. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a vajcia. Strúhaný kokos, hladkú múku a prášok do pečiva spolu zmiešame a pripojíme k zmesi a rukou dobre miešame, kým nám nevznikne pevná hmota. Z cesta spravíme bochníček a uložíme do chladničky na 30 – 45 minút.
2. Z cesta vytvárame menšie guličky, ktoré po jednej vkladáme do misky s práškovým cukrom a celé obalíme. Naukladáme ich na papierom vystlaný plech a pečieme 15 minút pri 160°C. Ak sa do nich nepustí celá rodina, tak ich po vychladnutí vložíme do dózy a vydržia až do Vianoc.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Jednoduché, chutné keksíky vhodné aj na sviatočný stôl.
65 g | Palmarín |
---|---|
240 g | hladká múka |
140 g | cukor práškový |
100 g | kokos |
2 ks | vajcia |
1 ks | kôra z citróna |
2 lyžička | kypriaci prášok do pečiva |
1 podľa potreby | práškový cukor na obaľovanie |