Chutné čajové pečivo s kokosom.
1. Príprava cesta: Múku a práškový cukor preosejeme, pridáme kokos, pokrájaný Palmarin, vanilínový cukor, postrúhanú kôru z 1/2 citróna, štipku škorice a 1 žĺtok. Vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať najlepšie deň vopred.
2. Odležané cesto rozvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme lístky. Na suchom plechu pri teplote 180 °C upečieme do svetlohnedej farby.
3. Príprava krému: Rozšľaháme 125 g smotany, pridáme 50 g Helie a 30 ml kokosového likéru.
4. Po vychladnutí lístky naplníme čokoládovým krémom ochuteným likérom, necháme krátko stuhnúť a namočíme do bielej čokolády. Vrch vhodne prizdobíme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Chutné čajové pečivo s kokosom.
150 g | Palmarín |
---|---|
50 g | Helia |
160 g | múka hladká špeciál |
75 g | cukor práškový |
85 g | kokos |
300 g | čokoláda biela |
10 g | vanilínový cukor |
125 g | smotana na šľahanie 33% |
30 ml | likér kokosový |
1 ks | vajcia |
1/2 ks | citrón |
škorica mletá |