Ľahký ovocný dezert.
1. Najskôr si pripravíme lístkové cesto s Palmarinom. Palmarin a malú časť hladkej múky premiešame a upravíme do tvaru kocky. Zvyšnú múku, hladkú aj polohrubú, žĺtok, soľ, ocot a vodu vypracujeme na hladké nelepivé cesto, ktoré upravíme na doske do tvaru bochníka. Povrch posekáme nožom, aby sa uvoľnilo a prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 15min. odležať. Po odležaní rozvaľkáme do tvaru štvorca, rohy urobíme tenšie, do stredu položíme tukovú kocku a zabalíme. Rozvaľkáme a preložím na tri alebo štyri časti. Zľava doprava, alebo do polovice. Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 15.min. odležať. Prekladanie opakujeme tri krát, čím sa vytvorí typické lístkovanie. Cesto necháme odležať aspoň do druhého dňa.
2. Postup: Lístkové cesto rozvaľkáme posypeme kryštálovým cukrom, prevaľkáme, preložíme na plech. Pomocou radielka nakrájame malé štvorčeky. Pri teplote 220 °C upečieme (10 min.) Do pripravených pohárov poukladáme nakrájané čerstvé ovocie, zalejeme tortovým želé, poukladáme lístkové štvorčeky a nastriekame karamelovú penu. Vhodne dozdobíme čokoládou a ovocím.
3. Karamelová pena. Cukor rozpustíme na karamel, pridáme tekutú smotanu a rozvaríme. Po vychladnutí pridáme vyšľahanú šľahačku.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Ľahký ovocný dezert.
380 g | múka hladká špeciál |
---|---|
140 g | múka polohrubá |
350 g | Palmarín |
3 g | soľ |
1 ks | žĺtok |
7 g | ocot |
180 g | voda |
Karamelová pena | |
200 g | Smotana na šľahanie 33% vyšľahaná |
50 g | Smotana na šľahanie 33% tekutá |
50 g | cukor kryštálový |
Dohotovenie | |
čerstvé ovocie | |
15 g | Tortové želé |
150 g | voda |
20 g | cukor kryštálový |
50 g | čokoláda horká |