Na pohľad veľmi zaujímavá a rovnako chutná torta..
1. Príprava cesta: 4 žĺtka vyšľaháme s 200 g práškového cukru, pridáme 100 ml vody, roztopený Palmarin, 200 g hladkej múky, prášok do pečiva a nakoniec primiešame sneh vyšľahaný zo 4 bielkov. Cesto riadne vymiešame a dáme do tortovej formy a upečieme.
2. Upečený korpus prerežeme na 3 časti. Vrchnú a spodnú odložíme. Zo strednej časti vyrežeme štyri kruhy široké asi 2,5 cm pomocou dezertného tanierika, tanierika pod šálku a pohára na vodu (viď. obrázok).
3. Príprava plnky: Vymiešame spolu nehrudkový tvaroh, 80 g práškového cukru, postrúhanú citrónovú kôru, šťavu z 1 citróna a 2 olúpané a roztlačené broskyne (najlepšie sú zavárané). V inej miske vyšľaháme 1 sladkú a 1 kyslú smotanu. Tvarohovú masu a vyšľahanú šľahačku spolu zmiešame a pridáme jednu želatinu za studena.
4. Na spodný plát natrieme lekvár (podľa chuti), položíme štvrtý (najväčší) a druhý kruh. Do medzier dáme plnku a zarovnáme. Na ďalšie poschodie dáme tretí a prvý kruh (teraz je cesto nad plnkou) a medzery zase vyplníme plnkou. Vrchný plát potrieme zo spodnej strany lekvárom a položíme navrch.
5. Vrch torty môžeme poliať čokoládou alebo potiahnúť marcipánom alebo iba potrieť zvyškom krému.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Na pohľad veľmi zaujímavá a rovnako chutná torta..
120 g | Palmarín |
---|---|
200 g | múka hladká |
200 g | cukor práškový |
80 g | cukor práškový |
500 g | tvaroh - pasírovaný |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
1 ks | smotana kyslá |
1 ks | smotana na šľahanie 33% |
1 ks | želatina |
broskyňový kompót | |
ríbezľový džem | |
1 ks | citrón |
4 ks | vajcia |
100 ml | voda |