Medovníky patria k Vianociam, tvoria originálnu atmosféru kľudnej vianočnej noci, ale dajú sa použiť aj pri iných príležitostiach.
1. Vajcia vyšľaháme a pridáme ostatné zmesi. Vypracujeme cesto, ktoré v mikrotenovom sáčku uložíme do mrazničky odležať na 30 minút. Vykrajujeme medovníčky a pečieme. Ale pozor, cesto v rúre narastie. Po upečení zdobíme cukrovou polevou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Medovníky patria k Vianociam, tvoria originálnu atmosféru kľudnej vianočnej noci, ale dajú sa použiť aj pri iných príležitostiach.
400 g | múka hladká |
---|---|
120 g | med |
60 g | Palmarín |
160 g | cukor práškový |
2 ks | vajcia |
1 lyžička | škorica mletá |
1 lyžička | sóda bikarbóna |