Oriešková dobrota osviežená hruškami.
1. Príprava orechovej roládovej hmoty: 4 bielka a dve tretiny práškového cukru vyšľaháme na tuhý sneh. 4 žĺtka a jednu tretinu cukru vymiešame, pridáme vodu a 10 g vanilínového cukru. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku s 20 g orechov. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Upečieme tenký plát pri teplote 220 °C približne 5 - 7 minút.
2. Príprava krému: Z mlieka, kryštálového cukru, 10 g vanilínového cukru, 1 žĺtka a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknutú Heliu. Do vyšľahaného krému pridáme 50 g pomletých vlašských orechov a pokrájané kompótové hrušky.
3. Po vychladnutí piškóty, potrieme orechovým krémom s hruškami a stočíme do rolády. Po stuhnutí povrch prizdobíme čokoládou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Oriešková dobrota osviežená hruškami.
200 g | Helia |
---|---|
80 g | múka polohrubá |
80 g | cukor práškový |
70 g | cukor kryštálový |
70 g | vlašské orechy sekané |
30 g | krémový prášok Zlatý klas |
30 g | čokoláda na varenie |
20 g | vanilínový cukor |
hruškový kompót | |
5 ks | vajcia |
200 ml | mlieko |
20 g | rum |
20 g | voda |