Veľmi chutný koláč vhodný k nedeľnej káve.
1. Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku a potom pridáme múku, žĺtky, 6 PL cukru a zmäknutý Palmarin. Vymiesime cesto. Rozdelíme ho na 3 časti. Jednu časť cesta rozvaľkáme, dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto natrieme džemom. dáme naň orechovú plnku a prikryjeme druhým plátom cesta. Popicháme vidličkou a tak necháme stáť 1 hodinu.
2. Zomleté orechy sparíme s 250 ml mlieka, pridáme maslo, práškový cukor a vymiešame.
3. Bielka vyšľaháme zo zvyšným cukrom a dáme už na takmer dopečený koláč. Posypeme sekanými orechmi a dáme zapiecť, ale pri menšej teplote.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Veľmi chutný koláč vhodný k nedeľnej káve.
250 g | Palmarín |
---|---|
350 g | polohrubá múka |
3 ks | žĺtok |
6 lyžica | cukor kryštálový |
5 lyžica | mlieko |
0,5 kocka | droždie |
250 g | orechy mleté |
250 ml | mlieko |
2 lyžica | maslo |
250 g | cukor práškový |
3 ks | bielok |
6 lyžica | cukor kryštálový |