Orechová torta vhodná na každú slávnostnú príležitosť.
1. Príprava orechovo-piškótového cesta: Žĺtka z 9 vajec a 450 g práškového cukru vyšľaháme. Pridávame 12 pol. lyžíc horúcej vody, 230 g mletých orechov a nakoniec preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva. Z 9 bielkov a vymiešame sneh a zľahka vmiešame do zvyšku cesta.
2. Cesto vylejeme do formy s priemerom 32 cm a pečieme 15 - 20 minút pri teplote pri 180 – 190 °C. V prípade, že rozdelíme cesto na 3 časti a upečieme 3 korpusy - každý zvlášť, bude torta ešte vyššia.
3. Upečený a vychladnutý korpus prekrojíme na 2 alebo 3 časti, natrieme vrstvou lekváru a časťou orechovej plnky. Naplnenú tortu natrieme dookola zvyškom plnky a ozdobíme pomletými orechami.
4. Rozpustíme čokoládu s Cerou a vkusne ňou dozdobíme vrch torty.
5. Príprava plnky: vyšľaháme 3 šľahačky so stužovačmi, pridáme do nich 150 - 200 g mletých orechov a cukor podľa chuti.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Orechová torta vhodná na každú slávnostnú príležitosť.
70 g | Cera |
---|---|
150 g | cukor práškový |
450 g | múka polohrubá |
3 ks | smotana na šľahanie 33% |
3 ks | šľahačkový stužovač |
430 g | orechy mleté |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
200 g | čokoláda |
9 ks | vajcia |
12 lyžica | voda |