Orechové kopčeky zaliate čokoládou a ozdobené farebnými cukrovými dekoráciami. Ak chcete vedieť ako nato, pozrite si fotopostup.
1. Zmiešame cukor, mleté orechy, celé vajce, vanilkový cukor a mletú škoricu a miesime, kým sa celkom nespoja všetky suroviny na cesto, ktoré sa nebude rozpadávať.
2. Rukami tvarujeme rovnaké guličky, aby sa nám ľahko vkladali do formičky.
3. Guličky vložíme do formičky a prstom vytvarujeme - povtláčame - kým sa nevytvorí pravidelný tvar a dutinka na krém. Potom ju vyklepneme. Jednoduchšie sa vyklepávajú ak sa predtým trochu pováľajú v práškovom cukre. Uvádzam aj túto moju pôvodnú metódu, ale teraz som už postup mala jednoduchší, pretože nové formičky sa dali otvoriť.
4. S otváracími formičkami je takýto postup.
5. Krém si pripravíme vyšľahaním žĺtkov a cukru nad parou a po vychladnutí pridáme k vyšľahanému maslu a postupne pridávame rum. Špičky si naplníme krémom buď malou lyžičkou alebo kto má plniacu zdobičku a pritlačíme navrch piškóty.
6. Rozpustíme nad parou čokoládu spolu s Cerou alebo maslom. Špičky potom namáčame v čokoláde, poukladáme na tácku aby zvyšná čokoláda stiekla a ozdobíme podľa vlastného želania.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Orechové kopčeky zaliate čokoládou a ozdobené farebnými cukrovými dekoráciami. Ak chcete vedieť ako nato, pozrite si fotopostup.
200 g | orechy mleté |
---|---|
200 g | cukor práškový |
2 ks | vajcia |
1 bal. | vanilínový cukor |
1/2 lyžička | škorica mletá |
2 lyžica | cukor kryštálový |
200 g | Helia |
50 ml | rum |
1 bal. | piškóty detské |
200 g | čokoláda na varenie |
200 g | Cera |
cukrárenská poleva biela |