rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Citrónové rezy

Je to svieži a veľmi osviežujúci koláčik.

postup:

  • 1. Urobíme si cesto: Žĺtky, cukor, kôru a šťavu z citróna vymiešame (kôru a šťavu z citróna lejeme na cukor, nie na žĺtky). Z bielkov  ušľaháme sneh a zľahka primiešame do žĺtkov, postupne sypeme múku zmiešanú so Solamylom. Cesto rozdelíme na 2 časti a upečieme 2 korpusy.

  • 2. Krém: v troške mlieka rozmiešame puding, vajce, cukor. Zvyšok mlieka necháme zovrieť a za stáleho miešania vlejeme rozpustený puding. Kašu chvíľu povaríme a necháme vychladnúť. Heliu vymiešame, pridáme citrónovú šťavu a pomaly vmiešame puding.

  • 3. Nakoniec nalejeme a rozotrieme polevu. Cukor, citrón a vodu spolu dobre vymiešame (najlepšie mixérom). Potom koláč navrstvíme, polejeme polevou a ozdobíme čokoládovou polevou.

  • 4. Na polevu môžeme ako dekoráciu urobiť z rozpustenej čokolády pásiky, ktoré popíšeme špáradlom ešte skôr ako poleva stuhne.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Citrónové rezy

Je to svieži a veľmi osviežujúci koláčik.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    80 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20+20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
10 ks vajcia
150 g cukor kryštálový
1 - 2 ks citrónová kôra strúhaná
1 - 2 ks citrónová šťava
100 g Solamyl
100 g múka hladká
500 ml mlieko
2 ks puding vanilkový
1 ks vajcia
1 ks citrónová šťava
2 - 3 lyžica cukor práškový
250 g Helia
250 g cukor práškový
2 lyžica citrónová šťava
1 lyžica voda teplá
20 g Cera
50 g čokoláda
perníčky radia