Príjemne kyslastý a osviežujúci ovocný koláč..
1. Príprava piškótového cesta: Bielky vyšľaháme so 60g práškového cukru na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s 60 g práškového cukru, vanilínovým a škoricovým cukrom dopenista. Postupne pridávame mäkkú Heliu. Následne opatrne pridávame sneh z bielkov k žĺtkovej pene a vpracujeme do nej zmes múky s mletým makom. Cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme na 180 °C zhruba 25 minút.
2. Príprava krému: 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy zmiešame s 50 ml vody a vsypeme do nej mletú želatínu. Necháme ju 10 minút napučať, potom ju za stáleho miešania zahrejeme až do úplného rozpustenia želatiny.
3. Vyšľaháme si šľahačku z 250 ml smotany.
4. Do kyslej smotany dáme 1 vanilínový cukor a 4 polievkové lyžice práškového cukru. Následne vmiešame do nej vyšľahanú šľahačku, vlažnú želatínu a 300 g nadrobno nakrájaných jahôd.
5. Jahodový krém rovnomerne natrieme na vychladnutú makovú piškótu a dáme do chladničky stuhnúť na 1-2 hod.
6. Keď nám krém trocha stuhne, rozložíme naň na tenké plátky nakrájané jahody a tortové želé, ktoré nevaríme s vodou, ale s 250 ml sirupu príchute Lesná zmes (prípadne s kompótovou šťavou z červeného ovocia). Potom je zákusok príjemne kyslastý a osviežujúci.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Príjemne kyslastý a osviežujúci ovocný koláč..
100 g | Helia |
---|---|
70 g | múka hladká |
140 g | cukor práškový |
250 ml | smotana na šľahanie 33% |
500 ml | smotana kyslá |
20 g | želatina |
1 bal. | želé tortové |
2 ks | vanilínový cukor |
1 ks | škoricový cukor |
100 g | mak mletý |
250 ml | sirup lesná zmes |
550 g | jahody - čerstvé |
1/2 ks | citrón |
4 ks | vajcia |