Upečte si koláč s ovocím a ľahkou ricottou podľa vlastnej chuti...
1. Príprava cesta: vyšľaháme si bielka na sneh, pridáme 180 ml kryštálového cukru, vanilínový cukor a šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Potom pridáme žĺtka a tiež ich dobre vyšľaháme. Prisypeme múku, prášok do pečiva, ale už len miešame cesto vareškou, nešľaháme. Nakoniec ešte primiešame kakao a 3 polievkové lyžice roztopeného Palmarinu. Cesto vylejeme na plech pokrytý papierom a pečieme pri 180°C asi 10 minút.
2. Príprava plnky: v 200 ml rozmixovaného kompótu (aj so šťavou) necháme pár minút napučať želatínu, potom zmes trošku nahrejeme na miernom ohni, kým sa roztopí. Následne ju necháme chvíľu vychladnúť.
3. Ricottu premiešame s jogurtom a pridáme vychladnutú želatinu. Nakoniec vmiešame vyšľahanú šľahačku.
4. Plnku natrieme na vychladnuté cesto a vhodne prizdobíme. Môžeme použiť rôzne varianty ovocia (kompótu a jogurtu).
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Upečte si koláč s ovocím a ľahkou ricottou podľa vlastnej chuti...
3 lyžica | Palmarín |
---|---|
250 ml | múka polohrubá |
180 ml | cukor kryštálový |
2 lyžica | cukor práškový |
5 ks | želatina plátková |
500 ml | smotana na šľahanie 33% |
1 ks | vanilínový cukor |
6 g | kypriaci prášok do pečiva |
200 ml | ovocný kompót rôzneho druhu |
500 g | syr ricotta |
250 g | jogurt ovocný |
2 lyžica | kakao |
5 ks | vajcia |