rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Palacinková torta

Torta pre milovníkov palaciniek.

postup:

  • 1. Príprava tvarohovej plnky: do tvarohu pridáme hrozienka (podľa chuti), smotanu a cukor (buď vanilkový alebo kryštálový). Všetko dobre zmiešame. Príprava kakaovej plnky: do kakaa dáme cukor (avšak, keď použijeme napr. Granko, alebo osladené kakaá nemusíme). Čokoládová poleva: Nad parou roztopíme Ceru a čokoládu.

  • 2. Palacinkové cesto: Múku zmiešame s mliekom, olejom, soľou, vanilkovým cukrom a pridáme vajcia. Dobre vymiešame. Necháme postáť cca 15 minút.

  • 3. Z cesta potom upečieme na malom množstve oleja rovnako veľké palacinky.

  • 4. Príprava torty: Zoberieme si 1 palacinku, na ktorú natrieme napr. džem. Na džem dáme palacinku a zas natrieme buď kakaom, džemom alebo tvarohom. Takto pokračujeme až do konca. Poslednú palacinku nenatrieme ničím. Spravíme čokoládu (polevu), ktorú nalejeme na tortu. Tortu necháme v chlade cca 1 hodinu. Podávame s ovocím a šlahačkou :)

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Palacinková torta

Torta pre milovníkov palaciniek.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    40 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    -
  • Teplota
    pečenia:
    -
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
Cera
2 ks vajcia
100 g múka hladká
250 ml mlieko
2 lyžica olej
soľ
1/2 bal. vanilínový cukor
lekvár ľubovoľný
kakao
tvaroh
smotana kyslá
cukor práškový
hrozienka
čokoláda na varenie
perníčky radia