Volá sa aj "Shepherd´s Pie". Výborný ku pivu a určite sa z neho aj najete.
1. Na panvici rozpálim 8ocho extra penenský olivový olej, pridám k nemu mäso. Niekoľko minút miešam, kým sa nerozpadne a zmení farbu na hnedú
2. Pridám nastrúhanú mrkvu a cibuľu, cesnak, zase pár minút miešam.
3. Prilejem worcester omáčku, paradajkový pretlak, červené víno, rozmarín a tymián – pár minút varím (a užívam si fantastické vône, ktoré sa v tomto momente roznášajú z panvice).
4. Prilejem vývar a varím ďalších pár minút, aby som dostal nie príliš mokrú mäsovú masu
5. Zemiaky uvarím, nechám trochu vychladnúť (aby sa žĺtka po primiešaní nezmenili na praženicu), roztlačím na kašu, aj s maslom, žĺtkami, parmezánom, olejom, soľou a korením.
6. Do pekáča naberiem a rovnomerne rozprestriem mäso, ktoré zakryjem „prikrývkou“ so zemiakovej kaše.
7. Kašu ešte posypem parmezánom, vidličkou poškrabkám a popichám povrch kaše, aby bol po pečení krajší a následne vložím do trúby na 18-20 minút, na 200°C, kým sa zemiaky a parmezán nezapečú do zlatista.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Volá sa aj "Shepherd´s Pie". Výborný ku pivu a určite sa z neho aj najete.
2 lyžica | 8ocho Extra panenský olivový olej |
---|---|
500 g | mleté mäso |
1 ks | cibuľa |
1 ks | nastrúhaná mrkva |
2 ks | stručiky cesnaku |
1-2 lyžica | worcester omáčky |
1 lyžica | paradajkového pretlaku |
2 lyžica | čerstvého tymiánu |
1 ks | vetvička rozmarínu |
250 ml | červeného vína |
300 ml | kuracieho vývaru |
1 štipka | soľ |
1 štipka | čierne korenie |