Týmto lahodným dezertom potešíte nielen milovníkov čokolády..
1. Príprava cesta: čokoládu rozpustíme na 40°C, pridáme Heliu. 225 g vajec (cca 4 - 5 ks) vyšľaháme so 175 g kryštálového cukru, pridáme zmes čokolády a Helie, prisypeme múku a necháme odstáť v chladničke aj 12 hodín.
2. Formu vymastíme Heliou, naplníme pripravenou hmotou približne do 2/3 a pri teplote 190 °C pečieme približne 9 minút.
3. Príprava malinovej omáčky: 150 ml vody a 80 g cukru dáme variť, pridáme maliny, krátko povaríme. Odstavíme a dochutíme šťavou z 1 limety a 50 ml demänovky.
4. Pečenú čokoládu podávame prizdobenú na tanieri ešte teplú, spolu s ovocím prípadne ovocnou omáčkou, zmrzlinou a opraženými mandľovými lupienkami. Dozdobíme čokoládovou ozdobou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Týmto lahodným dezertom potešíte nielen milovníkov čokolády..
135 g | Helia |
---|---|
60 g | múka hladká špeciál |
255 g | cukor kryštálový |
140 g | čokoláda horká |
30 g | mandľové lupienky opražené |
250 g | zmrzlina vanilková |
50 ml | demänovka |
5 ks | vajcia |
1 ks | limeta |
250 g | maliny |
150 ml | voda |