Jemné, vláčne piškótové cesto s kilom malín a kyslastým želé na vrchu. Zvládnete to jednoducho podľa fotopostupu.
1. Príprava cesta: vymiešame 4 žĺtka s práškovým cukrom dopenista.
2. Do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy nalejeme zmes. Zopár rozmrazených malín vložíme do cesta. Pečieme asi 30 minút na 180 °C, kým sa upečená zmes neodťahuje od formy.
3. Necháme vychladnúť vo forme na teplom mieste. Upečená zmes po vychladnutí klesne.
4. Príprava tvarohovej zmesi: tvaroh rozmiešame s lyžičkou želatíny a medom. Rozotrieme na vychladnutý korpus v tortovej forme.
5. Príprava malinového želé: maliny rozvaríme s kryštálovým cukrom (cukru podľa chuti), citrónovou šťavou a želatínou. Maliny pustia šťavu. Varíme len do zovretia, kým zmes začne hustnúť. Želé zmes necháme miešaním vychladnúť na izbovú teplotu. Želé scedíme tak, aby maliny mohli byť rozotrené po tvarohovej zmesi.
6. Podávame s mätou.
7. Primiešame múku, kokosovú múčku, vanilkový cukor, roztopený Palmarin, vlažnú vodu, 50 ml rumu alebo mandľového likéru a prášok do pečiva. Všetko spolu riadne premiešame.
8. Navrch nalejeme želé a necháme v tortovej forme stuhnúť asi 5 hodín.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Jemné, vláčne piškótové cesto s kilom malín a kyslastým želé na vrchu. Zvládnete to jednoducho podľa fotopostupu.
250 g | Palmarín |
---|---|
1 a 1/2 pohár 250 ml | múka polohrubá |
1 pohár 250 ml | cukor práškový |
cukor kryštálový | |
20 g | kokos |
1 ks | vanilínový cukor |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
500 g | tvaroh - pasírovaný |
1000 g | maliny |
želatina | |
med | |
4 ks | vajcia |
120 ml | voda |
50 ml | rum |
2 ks | citrón |