Chuťou lahodnú tortu si môžete ozdobiť ovocím či sladkosťami podľa vlastnej chuti a fantázie..
1. Príprava cesta: Múku, kypriaci prášok do pečiva, 3 vajcia, 150 g krupicového cukru, 125 g Helie a 125 ml pomarančového alebo multivitamínového džúsu spolu premiešame a šľaháme elektrickým šľahačom 2 minúty na najvyššej rýchlosti. Na papierom vyložený plech vylejeme cesto a pečieme pri 160 °C zhruba 15 - 20 minút.
2. Po upečení vyklopíme a odstránime papier, necháme vychladnúť.
3. Príprava pudingu: z pudingového prášku, 50 g cukru a pomarančového džúsu pripravíme puding a ešte teplý ho vylejeme na koláč. 3 - 4 pomaranče nakrájame na kocky a ukladáme na pudingovú zmes.
4. Príprava smotanového krému: 6 plátkov želatiny necháme nabobtnať podľa návodu. Vanilínový cukor a kyslú smotanu zmiešame. V inej nádobe vyšľaháme šľahačku. Nabotnanú želatinu roztopíme s 2 lyžicami smotanového krému a ihneď primiešame do krému. Nakoniec primiešame šľahačku (časť necháme na zdobenie) a nadrobno nasekanú čokoládu.
5. Krém natrieme na koláč aj okraje. Môžeme zdobiť okraje trubičkami, alebo piškótami. Vrch torty ozdobíme šľahačkou, ovocím a čokoládovými ozdobami...
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Chuťou lahodnú tortu si môžete ozdobiť ovocím či sladkosťami podľa vlastnej chuti a fantázie..
smotana | |
---|---|
125 g | Helia |
200 g | múka hladká |
200 g | cukor krupicový |
500 ml | smotana na šľahanie 33% |
3 lyžička | kypriaci prášok do pečiva |
2 ks | puding vanilkový |
6 ks | želatina plátková |
100 g | čokoláda horká |
3 ks | vanilínový cukor |
1 liter | pomarančový džús |
4 ks | pomaranč |
3 ks | vajcia |
čokoládová dekorácia biela a tmavá | |
450 ml | smotana kyslá |