Pudingový koláč s veľmi sviežou kyslastou a jemnou chuťou.
1. Z pol litra mlieka, 1 vanilkového pudingu, 100 g kryštálového cukru a 1 vanilínového cukru si uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.
2. V mixéri vymiešame 4 celé vajíčka s 2 hrnčekami jemnejšieho kryštálového cukru a 1 vanilínovým cukrom na hladkú hmotu. Postupne zašľahávame Palmarin, múku s práškom do pečiva a 200 ml mlieka.
3. Na vymastený plech vylejeme zhruba 2/3 cesta. Do zvyšku cesta zamiešame 2-3 lyžice kakaa a nerovnomerne rozlejeme na žltú časť. Stierkou potom celé cesto rozotrieme na celý plech viac ku krajom, menej v prostriedku, kde má cesto najväčšiu tendenciu pri pečení rásť.
4. Na takto pripravené cesto dávame varechou po častiach vychladnutý puding. Pečieme v predhriatej rúre, pri 170 stupňoch cca 40 min. Skúsime špáradlom, či je cesto dobre upečené.
5. Kým sa nám cesto pečie, pripravíme si polevu. Do 2 smotanových bielych jogurtov zamiešame 3 polievkové lyžice práškového cukru a 1 vanilínový cukor.
6. Na upečený horúci koláč nalejeme jogurtovú polevu a rozotrieme po celom koláči. Keďže puding v koláči urobí nerovnomerný povrch, polevy je niekde viac, inde menej, to vôbec neprekáža. Nakoniec celý koláč posypeme cez sitko kakaom alebo mletou škoricou. Necháme dobre vychladnúť, krájame na kocky a podávame.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Pudingový koláč s veľmi sviežou kyslastou a jemnou chuťou.
250 g | Palmarín |
---|---|
3 pohár 250 ml | múka polohrubá |
100 g | cukor kryštálový |
3 lyžica | cukor práškový |
2 pohár 250 ml | cukor kryštálový |
1 ks | puding vanilkový |
3 ks | vanilínový cukor |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
3 lyžica | kakao |
2 ks | jogurt biely |
700 ml | mlieko |
4 ks | vajcia |