Punčová tortička, pre vaše zlatíčko.
1. Z vajec upečieme piškóty, tak že z 5 vajec tmavé cesto a z 5 vajec svetlé. Bielky oddelíme od žĺtka a vyšľaháme. Do vyšľahaných bielok pridáme 5 polievkových lyžíc práškového cukru a zašľaháme. Pridáme pudingy (vanilkový) a pol prášku do pečiva. Tak isto urobíme aj tmavé cesto. Cestá upečieme na plechu, vystlanom papierom. Necháme vychladnúť.
2. Z mlieka a Zlatého klasu si uvaríme puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Heliu vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme vychladený puding. Dobre vyšľaháme.
3. Z tvrdého kartónu si urobíme srdiečko, tak aby bolo na šírku piškóty. Medzi tým si namočíme hrozienka v rume.
4. Piškóty položíme na seba a ostrým nožom vykrojíme srdce.
5. Piškótu, ktorá nám ostala, podrvíme do misky. Pridáme hrozienka s rumom, podľa chuti sirup a lekvár. Dobré prepracujeme, aby punč držal pohromade a naplníme srdce.
6. Celú tortičku natrieme maslovou plnkou. Boky obsypeme mletými orechami a na vrch dáme čokoládovú polevu. Keď poleva stuhne, tak tortičku ozdobíme podľa vkusu.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Punčová tortička, pre vaše zlatíčko.
10 ks | vajce |
---|---|
10 lyžica | cukor práškový |
2 ks | puding kakao |
1 ks | prášok do pečiva |
1 troška | hrozienka |
rum | |
jahodový sirup | |
mlieko | |
1/2 ks | Helia |
4 lyžica | cukor práškový |
1 ks | Zlatý klas |
100 g | orechy mleté |
čokoládová poleva |