Praclíky sú mäkké a veľmi chutné, ako keby ste si ich kúpili na jarmoku :).
1. Múku preosejeme do misky, pridáme soľ, rascu, rozmrvené droždie, vlažné mlieko a rozpustený Palmarin. Vymiesime cesto, necháme 1/2 hod. nakysnúť. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,7 mm a vykrajujeme praclíky.
2. Ukladáme ich na plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme posypať ľanovými semiačkami alebo makom. Pečieme vo vyhriatej rúre do ružova.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Praclíky sú mäkké a veľmi chutné, ako keby ste si ich kúpili na jarmoku :).
500 g | múka polohrubá |
---|---|
20 g | droždie |
1 lyžička | soľ |
1 lyžička | rasca (mletá) |
300 ml | mlieko |
100 g | Palmarín |
1 ks | vajce (na potretie) |